pátek 8. srpna 2014

Zařizujeme novou kuchyň: Vestavné spotřebiče a jejich výhody

Vestavné spotřebiče a jejich výhody

Při zařizování nové kuchyně nebo při její rekonstrukci nás čeká řada důležitých rozhodnutí. Kromě těch designových, kdy řešíme např. barevné ladění kuchyně nebo různé doplňky, je zásadní otázkou výběr jednotlivých spotřebičů. V posledních letech jsou velmi oblíbeným artiklem vestavné spotřebiče, které mají oproti těm klasickým spoustu předností. Jaké druhy těchto spotřebičů si můžeme koupit a v čem spočívají jejich výhody?

vestavná chladnička whirpool

Největší přednosti vestavných spotřebičů

Jednou z největších výhod těchto spotřebičů je to, že zaberou méně místa, než jejich klasické verze. Vestavné spotřebiče se tak hodí zejména do malých kuchyní, pro které jsou ideálním řešením. Dalším plusem je jejich praktičnost – díky tomu, že jsou zabudované přímo do pracovní plochy, odpadají tak starosti s uklízením prachu a jiných nečistot. Nezanedbatelnou výhodou je také jejich vzhled – moderní kuchyně, které jsou vybaveny vestavnými spotřebiči, vypadají mnohem lépe a působí čistším a upravenějším dojmem. Mínusem sice mohou být někdy trochu vyšší ceny, na druhou stranu i mezi vestavnými spotřebiči najdeme spoustu levnějších modelů, které naši peněženku tolik nezatíží.

Vestavné myčky nádobí

Jestli něco hraje mezi vestavnými spotřebiči prim, tak jsou to vestavné myčky nádobí. Ty jsou nesmírně oblíbené a vyrábějí se ve dvou základních šířkách – 45cm a 60 cm. Mezi nejznámější výrobce těchto myček patří např. Beko, Brandt, Bosh, Miele, Siemens nebo Whirlpool. Zatímco u jiných druhů kuchyňských spotřebičů mají vyšší podíl samostatně stojící modely, u myček na nádobí tvoří ty vestavné drtivou většinu.

Vestavné chladničky

Další významnou kategorií vestavných spotřebičů, se kterými se můžeme v kuchyních setkat, jsou vestavné chladničky. U nich si máme možnost vybrat buď samostatné, nebo kombinované s mrazničkou (případně i samostatné mrazničky). Mezi přední výrobce vestavných chladniček patří např. Whirpool, Gorenje nebo Teka.

Vestavné sporáky, trouby a varné desky

Kromě myček na nádobí patří mezi nejčastěji objednávané vestavné spotřebiče také vestavné sporáky, vestavné trouby a jejich kombinace. Výhodou je velmi široká nabídka spotřebičů – koupit si můžeme nejen klasické pečící trouby, ale i kompaktní, parní nebo kombinované parní trouby. V kategorii sporáků si pak lze objednat kompletní set s troubou a sklokeramickou deskou. Varné desky se ale dají koupit také samostatně – a to nejen vestavné plynové varné desky, ale i indukční nebo sklokeramické. Skvělým řešením, které nám může ušetřit nemalé peníze, jsou pak výhodné sety vestavných spotřebičů. Jedná se např. o kombinaci pečící trouby spolu s indukční, plynovou nebo sklokeramickou deskou. Součástí těchto kompletů bývají často také integrované myčky, odsavače atd.

Vestavné kávovary

Kávovary se v posledních letech staly celkem běžnou a samozřejmou součástí mnoha českých domácností. Ve velké většině případů se jedná o volně stojící zařízení, nicméně v některých            e-shopech už nalezneme i moderní vestavné kávovary. Např.: http://www.etd.cz/eshop/vestavne-spotrebice/vestavne-kavovary . V těchto případech se jedná o vysoce kvalitní a špičkově zpracované produkty, které vynikají nejen moderním designem, ale i spoustou užitečných funkcí. Mezi firmy, které tyto kávovary vyrábějí, patří např. Teka nebo Bauknecht.

Další druhy vestavných spotřebičů

Vedle výše zmíněných produktů se v našich domácnostech můžeme setkat i s celou řadou dalších spotřebičů – patří mezi ně např. odsavače par, nahřívací zásuvky, vestavné fritézy, nebo vestavné pračky a sušičky prádla. Vestavné spotřebiče se tak pomalu, ale jistě stávají běžnou součástí domů a bytů a čím dál více lidí jim dává přednost před těmi volně stojícími – ať už jde o estetické hledisko nebo jejich praktičnost.

2 komentáře:

  1. Jojo, vestavné spotřebiče jsou super. My teď chceme nahradit starý sporák právě varnou deskou a troubou zvlášť. Obojí asi na plyn. Toto je ale jediný případ, kdy bychom plyn využívali. Na topení ho už nepoužíváme. Může za to kalkulačka úspor za vytápění, která nám ukázala, že teplené čerpadlo by v našem případě bylo mnohem výhodnější.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se třeba hrozně líbí jak tady ty vestavné spotřebiče dokáží ušetřit místo. To je prostě paráda. Také bych to v naší kuchyni chtěla. Ráda bych tam ale koupila i nějaký nový nábytek. Hlavně pak židle a jídelní stůl. Právě na nějaké moderní dřevěné jídelní stoly jsem se nedávno dívala na internetu a ten výběr je dnes opravdu velký. Až z toho jde hlava kolem. :)

    OdpovědětVymazat