neděle 17. srpna 2014

Tepelná čerpadla s technologií Zubadan

Tepelné čerpadlo Vám ušetří až 50% ceny za vytápění a ohřev teplé vody

Snižování nákladů na energii a dopady vytápění na životní prostředí. To jsou oblíbená témata poslední doby. Víte o tom, že z celkové dodané energie spotřebuje Vaše domácnost až 80% na vytápění a ohřev teplé vody? A právě tyto dva artikly Vám efektivně, výrazně úsporněji a současně také bez zatížení životního prostředí, zajistí kvalitní moderní tepelné čerpadlo.
I navzdory vyšší pořizovací ceně tepelného čerpadla, je tato investice v dnešní době velice rozumná. Návratnost je totiž, vzhledem k vysokým úsporám za energie, překvapivě rychlá
.

Tepelná čerpadla typu vzduch/voda

Existuje několik typů tepelný čerpadel. Na našem trhu získávají stále větší význam Tepelná čerpadla typu vzduch/voda. A to hlavně díky své jednoduché a flexibilní instalaci a také vysoké energetické účinnosti. Tepelná čerpadla vzduch/voda mají velmi kompaktní rozměry, proto je jimi možné snadno nahradit libovolný stávající zdroj tepla. Jsou vhodná samozřejmě pro novostavby, ale současně také pro rekonstrukce již postavených objektů. Jako hlavní zdroj energie využívají všudypřítomný venkovní vzduch.

Výrobci tepelných čerpadel

V České republice existuje mnoho společností, nabízející tepelná čerpadla. Ze širokého výběru stojí za zmínku zejména tepelná čerpadla od výrobce Mitsubishi Electric. A to nejen kvůli tomu, že se jedná o nejznámějšího výrobce na trhu (funguje přes 85 let), ale hlavně díky jedinečným patentovaným technologiím. Tou nejznámější je technologie Zubadan. Díky této inovované technologii jsou tepelná čerpadla Mitsubishi Electric schopna dosahovat velmi vysoké energetické účinnosti i v zimních měsících. Další nespornou výhodou je rozsáhlé zastoupení po celé ČR. V době psaní článku je v ČR celkem 34 certifikovaných montážních firem.

8 komentářů:

  1. Mně se tepelná čerpadla hrozně líbí. Bohužel je to ale docela drahá záležitost. Co se ale úspor za vytápění týče, tak prý nejsou špatná ani krbová kamna. Nad nimi teď právě uvažuji. Je ale pravda, že ta pořizovací cena by také v našem případě asi nebyla úplně malá, protože společně s nimi by asi bylo potřeba investovat i do nové komínové sestavy.

    OdpovědětVymazat
  2. Mockrát díky za článek. Mně se tepelná čerpadla opravdu hodně líbí. Dost nad tím teď i přemýšlíme. Je teda pravda, že by to byla dost velká investice, ale z dlouhodobého hlediska se to prý opravdu vyplatí. Navíc ta podle toho, co jsem četla, tak je možnost získat dotace na tepelná čerpadla, takže ve finále by ta investice možná nemusela být tak vysoká.

    OdpovědětVymazat
  3. Náš soused má tepelné čerpadlo a hodně si to pochvaluje. Ale je taky pravda, že za něj dal skoro 300 tisíc. To je něco, co si my bohužel v současné situaci dovolit nemůžeme. Nějaký levnější zdroj tepla by to ale chtělo. My teď hodně uvažujeme nad krbem nebo krbovými kamny. Obojí mají například tady tady a co jsem tak koukala, tak ty ceny jsou mnohem příznivější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to teď máme dost podobné. Taky přemýšlíme nad krbovými kamny. Nedávno jsem si o tom ale něco četla a myslím si, že docela zajímavá alternativa může být například i kotel na topné pelety. Neznáte náhodou někoho, kdo takový kotel má? Já právě bohužel ne, ale podle toho, co jsem četla, tak to prý může být také finančně výhodné.

      Vymazat
  4. Za mě se jedná o opravdu skvělou alternativu k vytápění. Prozatím je však její pořízení pro mě docela cenově mimo, takže musím hledat levnější možnosti. Aktuálně je pro mě nejdostupnější klasické topení v kamenech, takže hledám nerezové komíny, abych si mohl jeden nechat postavit v domě a začít topit dřevem.

    OdpovědětVymazat
  5. Hodně dobrý tip. Právě úsporu energií teď hodně řešíme u nás ve firmě. Přecejen ty zvyšující se ceny nás taky donutily začít šetřit. Chystáme se teď i trochu zmodernizovat výrobu, aby nebyla tak energeticky náročná. Myslím si, že hodně pomohou i nové šroubové kompresory od Boge, které se chystáme koupit. Ty jsou mnohem modernější, než ty, co máme teď a lidově řečeno "nežerou" tolik.

    OdpovědětVymazat
  6. Tepelná čerpadla se mi taky hodně líbí. Myslím si ale, že pokud chcete, aby vaše vytápění bylo efektivní, tak je nejlepší mít prvně udělané nějaké zateplení. Právě do toho jsem se konečně pustil letos. Už jsem to chtěl udělat minulý rok, ale kvůli nedostatku času z toho nakonec sešlo. Jsem ale rád, že před letošní zimou už dům budeme mít zateplený.

    OdpovědětVymazat
  7. Mít rodinný domek, tak do nějakého takového tepelného čerpadla určitě také investuji. Myslím si, že v dnešní době to určitě dává smysl. My ale bydlíme v bytě a právě teplo nám domů dodává teplárna Praha. Nutno podotknout, že zatím stále za rozumnou cenu. Snad se to do budoucna nijak razantně nezvýší.

    OdpovědětVymazat