pondělí 9. února 2015

Máte útulné bydlení?, tak nezapomeňte na jeho zabezpečení!

I když se říká, že žijeme v nejlepší a nejšťastnější době, jakou kdy lidstvo zažilo, zabezpečení našich domovů je stále aktuálním tématem. Ba co víc, kvůli nezaměstnanosti a dozvukům ekonomické krize můžeme někde pozorovati nárůst kriminality, který si žádá od každého z nás určitou prevenci.


Zabezpečení dveří

Prvním místem, které by mělo v zabezpečení domácnosti mít prioritu, jsou přirozeně dveře jakožto hlavní vstup do prostoru. Zabezpečení vchodových dveří se dá poměrně jednoduše provést instalací takového, dalo by se říci „kitu“, který z nich udělá velmi odolnou překážku. Tento kit obsahuje jednak kvalitní cylindrické vložky, dále pak zadlabávací zámky a dveřní kování.

Dodatečnou ochranu může dále poskytnout ochrana pantů, dveřní řetízky, dveřní závory, krycí rozety, či elektrické dveřní otevírače. Účinný způsob ochrany i dnes poskytují léty prověřená kukátka. Variantou pro zvýšení zabezpečení dvoukřídlých dveří, nebo zabezpečení balkónových dveří z plastu jsou i alternativní zámky.

Nejvyšší stupeň ochrany samozřejmě poskytují stabilní kvalitně instalované dveře, které kromě zámků a bezpečnostních vložek vyžadují ještě například bezpečnostní kartu.


Zabezpečení oken

Při nahlédnutí do statistik policie zjistíme, že zabezpečení dveří není zdaleka jedinou prevencí, do které bychom měli investovat. K násilnému vniknutí do objektů jsou totiž nejčastěji používány balkonové či terasové dveře. Zloději mnohdy volí i okna v přízemí či v prvním patře.

Dříve okenní zámky nehrály až tak velkou roli, avšak s příchodem plastových oken, které jsou mnohem odolnější, je mechanické zabezpečení oken ideální volbou. Společnost ABUS nabízí pro potřeby této ochrany například univerzální okenní zámek FKS 208, který lze použít jak na okna, tak balkonové či terasové dveře.

Zabezpečení oken proti vloupání lze samozřejmě provést i elektronicky, což je však finančně náročnější. V tomto sortimentu se jedná například o uzamykatelné kliky s alarmem. Standardní mechanické zabezpečení oken však zvládnou bez problémů a stejně efektivně přídavné okenní zámky či uzamykací okenní kliky.

Zajímavou novinkou na trhu jsou i tyče na zabezpečení oken. Jde zpravidla o teleskopické tyče nebo rozvorové uzamykací systémy. Uzamykatelná teleskopická tyč představuje ideální zabezpečení oken proti jejich možnému vytlačení. Vzhledem k tomu, že je zpravidla tvořena masivní ocelovou konstrukcí, jde o jedno z nejlepších přídavných okenních zabezpečení.


Dodatečná ochrana

Každý další prvek přirozeně ochranu vašeho majetku jen zvyšuje. Ať už vaše bezpečí zvýší visací zámek, petlice, nebo třeba schránka na klíče, vždy se jedná o další úroveň ochrany, která se rozhodně neztratí. Před nákupem produktů pro zabezpečení oken a dveří je rozhodně dobré konzultovat své záměry třeba s prodejcem, který vám může s výběrem vhodných produktů konkrétně pro vás poradit.


11 komentářů:

  1. No, práve zabezpečení teď hodně řešíme. Nedávno jsme se totiž nastěhovali do nového domku a bohužel žádný alarm zatím nemáme. Ani pozemek bohužel zatím nemáme oplocený. Manžel se do toho ale v příštích týdnech chce konečně pustit. Už máme plotové sloupky kulaté a ještě sháníme nějaké kvalitní pletivo. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky bychom potřebovali. Bohužel žádný bezpečnostní systém momentálně nemáme. Je to ale potřeba. Mám doma například schované zlaté mince. Bohužel je v současné době nechrání nic, jen taková obyčejná krabička na mince, což ani zdaleka není ideální. Chtělo by to například nějaký malý trezor nebo něco takového.

    OdpovědětVymazat
  3. Já si teda myslím, že na zabezpečení je dobré myslet vždycky. Můj manžel toto teď například řešil ve své firmě. Rozšířili výrobu do nové haly a bylo potřeba aby to někdo přes noc hlídal. Hlavně z toho důvodu, že tam teď mají hodně drahé šroubové kompresory. Ty by asi někdo jen tak neukradl, ale mohl by je třeba poškodit nebo tak. Nakonec ale prý našel nějakou agenturu, která se o to teď stará.

    OdpovědětVymazat
  4. Asi před půl rokem se v naší ulici rozmohly krádeže, které se policii zatím nepodařily vyřešit. Proto manžel ihned začal řešit zabezpečení našeho domu a pozemku. Zavolal firmu, která se zabývá instalací kamer, abychom měli pod kontrolou celý náš pozemek. Ještě nám naistalovali alarm, ale kvůli němu nám ještě museli vyměnit jističe.

    OdpovědětVymazat
  5. Nedávno jsem musela řešit přesně tento problém, jelikož mi zloději vykradli chatu a ukradli hlavně zahradní techniku a také vodní čerpadlo, které jsem měla asi jen čtrnáct dní. Proto mi kamarád poradil firmu, co mi naistalovala bezpečnostní zámky a dveře, zabezpečení oken, ale také kamery, které mi posílají na mobil upozornění při pohybu okolo chaty.

    OdpovědětVymazat
  6. Nedávno jsme také řešili, jak zabezpečit náš dům, jelikož se rozmohly v naší blízkosti loupeže, a dokonce nám vykradli i garáž kde byly náhradní díly na zahradní techniku. Naštěstí sekačku manžel zrovna odvezl na chatu, takže tu nám neukradli. Proto jsme si nechali naistalovat bezpečnostní kamery, které nám posílají upozornění na mobil, pokud zaznamenají pohyb či zvuk.

    OdpovědětVymazat
  7. V našem bývalém domě došlo hned ke dvěma krádežím, takže jsem se rozhodl, že se raději odstěhujeme do trochu klidnější oblasti. Námi vybraná realitní kancelář nám našla dům na odlehlém místě, kde zatím k žádným krádežím nedochází, takže doufáme, že to tak i zůstane a nebudeme si muset znovu procházet takovým stresem.

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím si, že v dnešní době je pořádné zabezpečení prostě nezbytnost. Právě před pár týdny jsme stěhovali sídlo firmy do nové budovy a také jsme tam museli nechat udělat nový zabezpečovací systém. Bylo to pěkně drahé, protože budova je opravdu velká, ale určitě to byla investice, která se do budoucna vyplatí.

    OdpovědětVymazat
  9. Měla bych takovou otázku. Myslíte si, že třeba zloděje dokáže odradit i nějaký pořádný plot? Právě to teď hodně řešíme. Máme kolem domu momentálně takové to obyčejné svařované pletivo, ale do budoucna bychom rádi vybudovali nějaký lepší plot. Nejspíš nějaký vysoký. Myslíte, že to v ochraně majetku může také hrát svou roli?

    OdpovědětVymazat
  10. S manželem jsme si pořídili na náš dům bezpečnostní zámky, a ještě nainstalovali kamery, které nám posílají upozornění na naše mobilní telefony, pokud zaznamenají pohyb či zvuk u našeho domu. Proto můžeme jet na dovolenou na Gradac, kde jsou překrásné pláže a čisté moře. Byli jsme tam již několikrát a pokaždé si jí užijeme na maximum.

    OdpovědětVymazat
  11. Náš dům se naštěstí nikdy terčem zlodějů nestal. Měli jsme s nimi ale bohužel dost nepříjemnou zkušenost u nás na chatě. Naštěstí to ale bylo v době, kdy jsme tam zrovna byli, jen to zvenčí nebylo poznat. Bylo to pozdě v noci a manžel je nakonec zahnal s pomocí své zbraně. Kdyby ovšem zloději byli také ozbrojení, tak to mohlo dopadnout opravdu špatně.

    OdpovědětVymazat